x
 
   
Bijuterii cu Cuarț Roz

Cuarțul roz

Cuarțul roz este varietatea roz a cuarțului, una dintre pietrele semi-prețioase. Fiind evaluată după culoare și nu după claritate, această piatră are o culoare care variază de la roz pal la un roz profund.

PRODUSE RECOMANDATE PENTRU TINE
boderEXPLORAȚI MAI MULT

Cuarțul roz

Cuarțul roz este varietatea roz a cuarțului, una dintre pietrele semi-prețioase. Fiind evaluată după culoare și nu după claritate, această piatră are o culoare care variază de la roz pal la un roz profund. Culoarea sa este de obicei rezultatul urmelor de titan, fier sau mangan în structura sa chimică. Forma sa vitros este atât de translucidă încât reflectă culoarea de roz perfect. Principalele mine se găsesc în Brazilia și Madagascar.

Numit Piatra Inimii, cuarțul roz a folosit ca un simbol al dragostei încă din anii 600 î. Hr. Este asociat în general cu Cupidon și cu Eros, zeul iubirii. A fost mult folosit în epoca romană pentru a decora ornamentele, cupele, bolurile și altele. Romanii purtau cuarțul roz la piept, cu alte cuvinte aproape de inimă, deoacece credeau ca acesta îi proteja de durere și le dădea putere. Cuarțul roz mai este numit și Cuarț Roz sau Cuarț Hyaline, derivat din cuvântul grec hyalos, însemnând "sticlă". Această piatră este piatra lunii decembrie și a celor născuți în zodia Taur.

Glamira oferă cuarț roz de calitate ridicată lucrat în cercei, inele, coliere și pandantive, brățări și butoni din colecțiile de bijuterii cu cuarț. În diferite forme, piatra poate să-și sporească frumusețea. Rezultatul transpunerii ei într-un pandantiv după preferințele dvs. va fi un pandantiv în formă de inimă cu cuarț roz, ce va păstra șoapta sacrului feminin. Cu un inel cu cuarț roz, puteți simți îmbrățășarea sau dansul festiv al dragostei. Sau o brățară cu cuarț roz va umple de lumina soarelui calea pe care doriți să mergeți. Doar puneți cuarțul roz în mijlocul cerceilor cu cuarț roz și lăsați-vă purtat de magia la vie en rose!